Carl-Åke Andersson.... grrrrr!!!!

Vissa politiker vill man bara bryta nacken av när de öppnar munnen! Carl-Åke Andersson, bygg- och tekniknämndens ordförande i Nyköping, är en sådan person!! Jag arbetar kommunalt och i veckan var vårt personalmöte förlagt till Stadshuset, där vi skulle få en liten genomgång av hur vår organisation fungerar, av ovan nämnd politiker, han som har "hand" om vår division. Han var redan från början väldigt vag och luddig och ville inte gärna svara på våra frågor.... Han har dessutom en översittar attityd som heter duga och framför allt i en väldigt kaxig ton.
Vi har länge undrat hur vi ska göra för att få fram våra åsikter högre upp i organisationen, då de tenderar att fastna på vägen, vår kommun har en hierarki som inte är av denna värld, mellanchefer på mellanchefer på mellanchefer. Och våra åsikter och kunskaper glömmer man bort, eller väljer att ignorera, vet inte vilket som är mest sant... I vilket fall som helst så lyfte jag frågan med Carl-Åke, och så här svarade han.
 
Jag: -Om vi har konkreta förslag på hur saker skulle kunna effektiviseras men märker att våra chefer inte lyssnar på oss, finns det något sätt för oss att nå fram till er?
Carl-Åke: - Ja ni kan ju alltid skicka in ett medborgarförslag...
Jag: -Om man inte är medborgare då, utan bara anställd?
C-Å: Bor du inte i kommunen? Vilken kommun skulle vara bättre än Nyköping?
Jag: Prova att åka till Trosa så hittar du svaret.
C-Å: I Trosa?!!! Där är det ju bara roligt under en vecka per år!
Jag: Det är i alla fall en vecka mer än Nyköping lyckas med...
 
Är jag larvig eller är det inte väldigt lågt av en politiker att uttrycka sig på det sättet? Ska inte han vara diplomatisk och ödmjuk?
 
Just ja, jag frågade även hur de har tänkt med infrastrukturen då man trycker in så mycket hus som möjligt i innerstaden, men anpassar inte vägarna i samma hastighet, vilket resulterat i fullständigt trafikkaos, dagligen!!
Då svarade Carl-Åke: - Det här är väl inget, har du varit i Stockholm någongång?
Ja jag har varit i Stockholm MÅNGA gånger, antagligen fler gånger än C-Å, jag har ju bott där! Men är det en bra måttstock? Så länge det inte är lika illa som i Stockholm så är det ok? Tänk att en och samma person lyckas kläcka ur sig så många grodor på en och samma timme?
 
NÄR ska vi börja välja politiker som är det pga att de vill skapa ett bättre samhälle, och inte för att de vill ha en välavlönad karriär?
 
 
 
 
 

Det är DÄRFÖR jag inte beskär mina äppelträd!

Jag har 5 äppelträd på tomten som någon, någongång i tiden, har beskurit helt åt fanders. För de som är en aning insatta i trädbeskärning vet att det är väldigt svårt att få till en bra beskärning efter att någon har gjort en felaktig sådan. 2 av träden har jag försökt lägga ner tid och kraft på att klippa men det tar en evighet varje vinter... Jag har dessutom en dålig rygg så att klättra runt i träden eller vingla på en stege är inte riktigt min favoritsysselsättning.... Alltså har jag helt sonika struntat i de 3 största träden, vilket har gett upphov till en del kommentarer, eftersom jag är trädgårdsmästare MÅSTE man tydligen beskära sina träd, vilket jag aldrig riktigt förståt, då oklippta träd är mycket vackrare!!! Hur som helst, i år införskaffade jag äntligen min länge efterlängtade hängmatta, och hängde mellan två av de vildvuxna träden. Igår låg jag där och filosoferade och kikade upp i det underbara lövverket och insåg att det är ett helt litet ekosystem i mitt träd! Nötväckan har byggt bo i en av ihålighterna i trädet och sprang upp och ner för stammarna för att samla mat. Oklippta träd genererar mycket insekter vilket i sin tur drar dit fåglar. Jag tittade över gräsmattan, på de klippta träden, och insåg att det var helt dött där, inga insekter, inga fåglar... Jag älskar mina spretig äppelträd med all denna aktivitet. Jag ska aldrig mer ägna mig åt beskärning!! Och nästa gång någon har mage att påpeka detta tänker jag informera dem om att jag värnar om den biologiska mångfalden!!
 

RSS 2.0